Komende week begint net als vorige week zonnig. De temperatuur kan zelfs oplopen naar zo'n 25 graden in het zuiden, omdat er weinig wind staat en de bewolking nihil is. Na woensdag neemt de kans op buien weer toe en dalen de temperaturen. Daarmee lijkt er voorlopig een einde te komen aan het nazomerweer dit jaar.

Maandag en dinsdag zijn beide zonnige dagen met weinig bewolking, schrijft Weerplaza. Daarom kan de temperatuur oplopen tot 20 graden op de Waddeneilanden en tot zo'n 25 à 26 graden in het zuiden.

Na woensdag begint het weerbeeld te veranderen, is er meer kans op regen en neemt ook de bewolking toe. Het blijft nog warm met een middagtemperatuur die tussen de 20 en 24 graden ligt.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur dalen en trekken er regenbuien over het hele land. Regionaal kan er volgens Weerplaza zelfs "een behoorlijke hoeveelheid" water naar beneden komen.

Op vrijdag gaat het minder hard regenen, maar kunnen er nog steeds verspreid enkele buien vallen. De zon laat zich weer iets meer zien, waardoor de temperatuur kan oplopen tot 17 graden. Dat is volgens Weerplaza aan de frisse kant voor deze tijd van het jaar.

Het weekend ziet er wisselvallig uit, met een hoop bewolking en enkele regenbuien die over het hele land trekken. Ook neemt de wind in kracht toe.