Een aantal hallen van De Bazaar in Beverwijk blijven zeker tot 6 september gesloten. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de gemeente en De Bazaar dat woensdag plaatsvond.

Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk zegt tegen NH Nieuws dat het een "pittig en indringend" gesprek was, maar dat de hallen pas open kunnen als er een plan ligt waardoor mensen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

De gemeente Beverwijk besloot zaterdagavond laat dat de hallen 30 tot en met 33 (de oosterse markt, de versmarkt en het foodcourt) gesloten moesten worden omdat het in deze hallen onmogelijk was om de 1,5 meter afstand te handhaven.

De markt was het niet eens met de sluiting van de hallen en ging zondag 'gewoon' volledig open. Uiteindelijk zijn de hallen zondagavond ontruimd door de politie en handhavers.

Burgemeester Smit beloofde wel dat hij deze week met de directeur en enkele ondernemers van De Bazaar in gesprek zou gaan om te bekijken of er goede ideeën zijn om afstand houden toch mogelijk te maken.