Twee drenkelingen zijn maandagavond uit het water gehaald bij het strandje in de Rotterdamse wijk Nesselande. Een jongvolwassen man, van wie de identiteit officieel nog niet is vastgesteld, is overleden. Eerder op de avond werd een zevenjarige jongen in ernstige toestand met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, zegt een politiewoordvoerder.

Hulpdiensten rukten om 20.45 uur voor de tweede keer die dag uit vanwege een melding over een drenkeling in de Zevenhuizerplas. De brandweer haalde een 26-jarige man uit het water. Reanimatie op het strandje mocht echter niet meer baten. Onbekend is nog hoe hij heeft kunnen verdrinken.

Op bijna exact dezelfde plek was enkele uren eerder een zevenjarige jongen uit het water gehaald. Volgens de politie had hij geruime tijd in het water gelegen. De jongen is op het strand gereanimeerd en in zeer zorgelijke toestand naar het Erasmus MC vervoerd. De jongen verkeert nog in kritieke toestand, meldt een politiewoordvoerder dinsdag.

Zondag overleden vier mensen langs de Nederlandse stranden, meldde Reddingsbrigade Nederland. Daarnaast haalden reddingsdiensten tientallen mensen uit zee.

Rectificatie: eerder meldden we in dit artikel op basis van informatie dat het slachtoffer 25 jaar was, maar dit blijkt niet het geval. De politie meldde dinsdag 11 augustus dat het ging om een 26-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats.