Mogelijk wilde het 24-jarige slachtoffer van de dodelijke schietpartij van zaterdag bij de Nieuwe Meer in Amsterdam diefstal van een horloge verhinderen. Dat is een van de scenario's waar de politie rekening mee houdt, laat een woordvoerder maandagochtend aan NU.nl weten. De dader is nog voortvluchtig.

Wel noemt de woordvoerder dit een opmerkelijk scenario, omdat de schietpartij op een schiereiland plaatsvond en iedereen badkleding droeg. Over andere scenario's kan de politie nog niks zeggen.

Het slachtoffer werd zaterdag met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar hulp mocht niet meer baten.

De politie deed zondagochtend onderzoek bij de zwemsteiger aan het Anton Schleperspad bij de Nieuwe Meer. In het kader van het lopende onderzoek kan echter geen extra informatie worden vrijgegeven.

Politie is in gesprek met getuigen

In eerste instantie werd op basis van een getuige een signalement van de verdachte verspreid, maar de politie trok dat later weer in. Andere getuigen gaven andere signalementen.

De politie is in gesprek met een flink aantal getuigen. Mensen die beeldmateriaal van de locatie op zaterdagmiddag of zelfs de schietpartij hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Vanwege de hoge temperaturen waren er veel mensen aanwezig. Zo waren in de nabije omgeving ook kinderen aan het spelen.