Het pand van advocatenkantoor Kuijpers & Nillesen in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag beschoten, blijkt uit beelden van Pro Shots. De foto's bevestigen eerdere berichtgeving van AT5.

De Amsterdamse politie laat desgevraagd weten vrijdagmorgen een melding te hebben gekregen dat een kantoorpand aan de Falckstraat beschadigd was en constateerde ter plaatse dat er was geschoten.

De politie gaat er inmiddels van uit dat de beschieting vannacht tussen 3.00 en 3.30 uur heeft plaatsgevonden en roept getuigen die rond die tijd iets verdacht te hebben gezien op zich te melden. Hoe vaak er is geschoten is niet bekend.

Een van de advocaten van het kantoor, Jan-Hein Kuijpers, is een bekende strafadvocaat en stond in het verleden onder anderen Willem Holleeder bij. Hij is op dit moment advocaat van onder anderen Martien R. en Roger P., alias 'Piet Costa'.

Kuijpers en het kantoor waren niet direct bereikbaar voor commentaar.

Orde van advocaten reageert geschokt

De Nederlandse orde van advocaten laat weten geschokt te zijn over de beschieting van het kantoor van Kuijpers & Nillesen. "Het is heel ernstig dat dit is gebeurd", aldus de orde.

"Al eerder maakten de moord op advocaat Derk Wiersum en de aanslag op advocaat Philippe Schol duidelijk dat advocaten bij de uitoefening van hun beroep concrete risico's kunnen lopen."