Met 34,2 graden in Maastricht is het vrijdag tot dusver de warmste dag van het jaar, meldt Weerplaza. Hiermee is een lokaal hitterecord gesneuveld.

Wanneer de temperatuur in De Bilt oploopt naar ten minste 32,4 graden, is ook sprake van een nieuw landelijk hitterecord.

Naar verwachting stijgt op veel plekken in Nederland de temperatuur vrijdag tot over de 30 graden, met in het zuiden kans op temperaturen tot 36 graden.

Ook in de avond blijft het warm, met in de avond temperaturen tussen de 24 en 30 graden. De minima liggen in de buitengebieden rond de 17 graden, maar in steden kan de temperatuur boven de 20 graden blijven.

Verbrand na een dagje zon? Dit gebeurt er met je huid
111
Verbrand na een dagje zon? Dit gebeurt er met je huid

Zaterdag broeierig, zondag dalen temperaturen

Na een tropische nacht is er zaterdag meer bewolking waaruit hier en daar een bui kan vallen, met lokaal kans op onweer. Het voelt de hele zaterdag broeierig warm en het wordt tussen de 24 graden in het westen en 32 graden in het oosten.

Vanaf zondag dalen de temperaturen weer naar rond de 23 graden in het westen naar 26 graden landinwaarts, met een mix van zon, wolkenvelden en regen.