De politie heeft vrijdag twee mensen aangehouden die ervan worden verdacht mede betrokken te zijn bij een dodelijke schietpartij in Hoofddorp afgelopen maandag. Toen werd al een verdachte aangehouden.

Op de Opaallaan in Hoofddorp kwam maandag 13 juli een negentienjarige man uit Amsterdam om het leven bij een schietincident. Ter plaatse is nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Getuigen konden de politie een signalement geven van de verdachte. De agenten bleken hem gezien te hebben toen zij naar de locatie van het schietincident reden en konden de verdachte, een twintigjarige man uit Amsterdam, even later aanhouden.

De politie zocht maandag met helikopters, speurhonden en motorrijders al naar een vermoedelijke tweede verdachte die op de vlucht is geslagen.

De twee mensen die vrijdag zijn aangehouden, zijn twee negentienjarigen uit Amsterdam. Alle drie de verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Over het motief van de schietpartij kan de politie nog niets zeggen.