De politie heeft zaterdagnacht een einde gemaakt aan illegale feesten in Amstelveen en Prinsenbeek. Op beide evenementen kwamen enkele honderden bezoekers af.

Op het illegale feest in het Amsterdamse Bos kwamen zo'n vijfhonderd mensen af. De Koninklijke Marechaussee ondersteunde de politie bij het wegsturen van de bezoekers.

Het feest werd gehouden onder het viaduct van de A9. Er moest volgens de marechaussee entreegeld worden betaald. Ook was er een muziekinstallatie aanwezig en werden lachgasballonnen verkocht. De bezoekers verlieten het feest toen de politie arriveerde. Er werd hierbij niemand aangehouden.

De gemeente Amstelveen liet zondag via Twitter weten dat er veel rommel is achtergelaten door de bezoekers van het feest.

Politie beëindigt ook feest in Prinsenbeek

In het Brabantse Prinsenbeek moest de politie ook een einde maken aan een illegaal feest. De politie ging rond 1.30 uur af op een melding van harde muziek op de Polderweg.

Bij aankomst troffen de agenten zo'n 250 bezoekers en vijftig auto's aan. Na een waarschuwing van de politie vertrokken alle gasten. Ook hier hoefde niemand te worden aangehouden.

Rond 5.00 uur constateerde de politie dat er nog een hoop troep op het terrein lag, zoals ballonnen, plastic bakjes en flessen. De agenten meldden de troep aan Staatsbosbeheer, dat eigenaar van het natuurgebied is.