Een 55-jarige man is woensdagavond opzettelijk met een auto een basisschool binnengereden in het Noord-Hollandse dorp Grootebroek, vlak bij Enkhuizen. Het gaat om de vader van een leerling, bevestigt een politiewoordvoerder donderdagochtend aan NU.nl na berichtgeving van de NOS en het AD. Niemand raakte gewond.

De man zei een conflict te hebben met de school, aldus de politie. Over de aard daarvan doet ze op dit moment geen uitspraken. De bestuurder is opgepakt en wordt donderdag verhoord.

Het voorval vond rond 21.00 uur plaats in basisschool 't Palet, waar op dat moment een groep 8-musical bezig was. De man reed via de hoofdingang het schoolgebouw binnen en kwam tientallen meters verderop in de hal tot stilstand.

Leerlingen en hun ouders waren op dat moment in de gymzaal en hoorden een hoop lawaai. Ze kwamen met de schrik vrij. Wel is voor hen slachtofferhulp ingeschakeld. Ook burgemeester Ronald Wortelboer van de gemeente Stede Broec kwam naar de school om leerlingen en ouders te ondersteunen.

Volgens NH Nieuws was het kind van de man woensdagavond niet in de school aanwezig en was de verdachte onder invloed van alcohol.

Politie op de been nadat auto basisschool in Grootebroek binnenrijdt
53
Politie op de been nadat auto basisschool in Grootebroek binnenrijdt