Verkeer tussen Utrecht en Amsterdam moest donderdagavond rekening houden met een langere reistijd in verband met een ernstig ongeluk met een vrachtwagen op de A2 bij Breukelen. De afhandeling van het ongeluk, dat rond 14.45 uur gebeurde, gaat waarschijnlijk nog tot middernacht duren, meldt Rijkswaterstaat.

Vanaf Utrecht stond op het hoogtepunt van de drukte een file van ongeveer 15 kilometer, aldus de ANWB. De vertraging liep op tot ruim twee uur. Rond 19.00 uur was de vertraging nog ongeveer een half uur. Pas rond 20.30 uur was de file opgelost.

Bij het ongeluk waren volgens Rijkswaterstaat en de ANWB meerdere voertuigen betrokken, waaronder twee vrachtwagens. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Een persoon raakte door het ongeluk bekneld. Deze is door de brandweer bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Twee anderen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

De politie is begonnen met een onderzoek naar de toedracht van het incident. Ook moeten voertuigen worden geborgen en moet eventuele schade aan het wegdek worden gerepareerd.