Een automobilist is woensdagavond met zijn auto een terras in het Limburgse Gennep opgereden en na het incident doorgereden. Zes mensen zijn gewond geraakt. De bestuurder, een negentienjarige man uit Ottersum, is door de politie aangehouden in Cuijk.

De politie kreeg rond 22.00 uur de melding dat een personenauto een terras aan de Zandstraat was opgereden. Vijf personen raakten daarbij lichtgewond. Eén persoon, volgens De Gelderlander de eigenaresse van het café, is overgebracht naar het ziekenhuis. Zij is buiten levensgevaar.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt, inclusief een politiehelikopter om de auto die na het voorval is doorgereden te vinden. Rond 23.15 uur werd de bestuurder aangehouden in het naburige Cuijk.

De politie heeft het terras afgezet en doet nog verder onderzoek naar het incident. Volgens ooggetuigen zouden er meerdere mensen in de auto hebben gezeten.

Burgemeester Willibrord van Beek van Gennep zegt in een reactie enorm geschrokken te zijn en mee te leven met de slachtoffers. "Verschrikkelijk dat dit gebeurt net nu terrassen open zijn."