In een bedrijfspand aan de Diamantweg in de Noord-Brabantse plaats Hapert woedde vrijdagmiddag een zeer grote brand, meldt de brandweer. Er is niemand gewond geraakt.

Hulpdiensten probeerden urenlang te voorkomen dat het vuur overslaat naar panden in de buurt. Daarbij zijn onder meer voertuigen van Defensie ingezet. Rond 19.00 was de brand onder controle.

De brand brak aan het begin van de middag tijdens werkzaamheden aan het dak uit. Rond 16.15 uur meldde de brandweer dat het pand gecontroleerd wordt uitgebrand. Alles is erop gericht om te voorkomen dat de brand zich verspreidt. Het pand zelf is niet meer te redden. De brandweer verwacht tot in de nacht van vrijdag op zaterdag bezig te zijn met het gecontroleerd uitbranden en nablussen.

Het pand is bijna volledig uitgebrand. Volgens de brandweer was er geen sprake van ontploffingsgevaar. Een groot deel van het gebouw is ingestort.

Tijdens het blussen is ook een hoogwerker verwoest, doordat deze een technische storing kreeg.

Hoogwerker in Hapert brandt volledig uit door zeer grote brand
48
Hoogwerker in Hapert brandt volledig uit door zeer grote brand

NL-Alert in regio verspreid

Bij de brand komt veel rook vrij. Er is een NL-Alert naar omwonenden verstuurd. Zij zijn vanwege de rookontwikkeling geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. Er zijn metingen verricht om de schadelijkheid van de rook te bepalen.

De brandweer is met meerdere voertuigen en bluseenheden ter plaatse. Mensen worden opgeroepen uit de rook te blijven en de hulpdiensten de ruimte te geven.

Zaterdagochtend gaat de brandweer samen met een sloopbedrijf het pand en de brandende resten uit elkaar halen en verder afblussen. Ook dan zal de rookoverlast aanhouden.