Search and Rescue-Nederland (SAR) heeft de maandag hervatte zoekactie naar een sinds 11 mei vermiste surfer weer stilgelegd. Twee paragliders hebben een groot gebied bij de kust afgezocht naar het lichaam van de 23-jarige watersporter, maar zonder resultaat.

Er wordt overlegd wat het zoekteam nog zou kunnen betekenen. Om eventuele kijkers te weren, was de exacte locatie van de zoekplekken niet bekendgemaakt.

SAR werd maandagmiddag bijgestaan door de kustwacht en de politie, nadat de paragliders een zwarte vlek in het water zagen. Deze is door de uitgerukte boten helaas niet meer aangetroffen, zo vertellen de kustwacht en SAR aan NU.nl.

De afgelopen twee weken hebben meerdere grootschalige zoekacties plaatsgevonden in de hoop het lichaam van de twintiger uit Delft te kunnen bergen. Onder meer de kustwacht, de politie, de brandweer, Defensie en SAR hebben zich ingespannen en werken nauw met elkaar samen.

Naast de 23-jarige man kwamen nog vier andere watersporters om het leven in de zee bij Scheveningen. De lichamen van dit viertal zijn inmiddels geborgen. Eén persoon overleefde het drama en is na een ziekenhuisopname weer thuis.

Zoekteam omgekomen surfer zet speurhonden, paarden en quad in
102
Zoekteam omgekomen surfer zet speurhonden, paarden en quad in