De zoektocht naar de vermiste 23-jarige surfer uit Delft is zondagmiddag verder uitgebreid. Teams van Search and Rescue-Nederland (SAR) zoeken nu op vijf verschillende plekken langs de Noordzeekust, van Hoek van Holland tot Katwijk en IJmuiden.

Dat heeft een woordvoerder aan NU.nl gemeld, maar zij kon verder geen toelichting geven op dit besluit. Het lichaam is nog niet gevonden.

Vanwege de harde wind kunnen de teams van SAR het water niet op. De groep maakt nu onder meer gebruik van zoekhonden en paarden. De zoekhonden zijn getraind in het herkennen van lijklucht.

SAR blijft hoop houden dat de vermiste surfer wordt gevonden. "Vooral voor de ouders. Het is natuurlijk zoeken naar een naald in een hooiberg, maar de wind staat landinwaarts en dat is gunstig. Dat verhoogt de kans dat er iemand aanspoelt."

In totaal kwamen vijf watersporters om het leven

SAR was vrijdag nog met een sonarboot op zee, maar die zoektocht leverde niets op. Er wordt al sinds vorige week maandag naar het lichaam van de surfer gezocht. Hij werd een dag later nog op zee gezien, maar dreef weg voordat het lichaam geborgen kon worden.

Vorige week maandag kwamen naast de 23-jarige man uit Delft nog vier andere watersporters om het leven in de zee bij Scheveningen. De lichamen van dit viertal zijn inmiddels geborgen. Eén persoon overleefde het drama en is na een ziekenhuisopname weer thuis.