Er wordt zondag op het strand van Scheveningen verder gezocht naar de vermiste 23-jarige surfer uit Delft. Vanwege de harde wind kan Search and Rescue-Nederland (SAR) het water niet op, waardoor de groep onder meer gebruik maakt van zoekhonden en paarden.

"We laten het waterteam vandaag thuis", meldt een woordvoerder van SAR aan NU.nl. "We kunnen vanwege de harde wind niet riskeren dat wij zelf ook in de problemen komen."

In plaats daarvan worden speciale zoekhonden ingezet, die getraind zijn in het herkennen van een lijklucht. Ook wordt gebruik gemaakt van paarden en quads om veel afstand af te kunnen leggen.

SAR blijft hoop houden dat de vermiste surfer wordt gevonden. "Vooral voor de ouders. Het is natuurlijk zoeken naar een naald in een hooiberg, maar de wind staat landinwaarts en dat is gunstig. Dat verhoogt de kans dat er iemand aanspoelt."

'Aangespoeld lichaam niet van surfer'

Even was er de hoop dat de surfer zondagochtend was gevonden, nadat er een melding kwam van een aangespoeld lichaam aan de kust bij Wassenaarseslag. De politie gaat er na een eerste onderzoek niet van uit dat het om de vermiste Delftenaar gaat.

SAR was vrijdag nog met een sonarboot op zee, maar die zoektocht leverde niets op. Er wordt al sinds vorige week maandag naar het lichaam van de surfer gezocht. Hij werd een dag later nog op zee gezien, maar dreef weg voordat het lichaam geborgen kon worden.

Vorige week maandag kwamen naast de 23-jarige man uit Delft nog vier andere watersporters om het leven in de zee bij Scheveningen. De lichamen van dit viertal zijn inmiddels geborgen. Eén persoon overleefde het drama en is na een ziekenhuisopname weer thuis.