Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag stelt geen strafvervolging in rond de dood van vijf watersporters, die ruim een week geleden omkwamen voor de kust van Scheveningen. Het OM spreekt van een "ongelukkige samenloop van omstandigheden".

Bij het onderzoek zijn meer getuigen gehoord en die hebben het eerdere beeld bevestigd, meldt het OM vrijdag. Een dergelijk onderzoek is gebruikelijk omdat het om niet-natuurlijk overlijden ging.

"Er is geen enkele aanwijzing gevonden van mogelijk strafbaar handelen", meldt het OM, dat de betrokkenen op de hoogte heeft gesteld van de bevindingen. Het OM heeft bij het onderzoek niet gekeken naar bijvoorbeeld de rol van het zeeschuim, maar puur naar eventueel strafrechtelijke zaken.

De groep watersporters kwam op maandag 11 mei in de problemen. Vijf van hen kwamen om het leven, terwijl een zesde sporter het incident overleefde.

Van een van de overledenen is het stoffelijk overschot nog altijd niet gevonden. De zoektocht naar de vermiste 23-jarige surfer uit Delft is vrijdag hervat met een sonarboot, maar heeft vooralsnog niets opgeleverd.