De zoektocht naar de vermiste 23-jarige surfer uit Delft is vrijdag hervat met een sonarboot, meldt Search and Rescue-Nederland (SAR) aan NU.nl. Een actie met drones van de politie en SAR Nederland leverde donderdag niets op.

"Donderdag hebben we helaas geen aanwijzingen gevonden", aldus een woordvoerder. "Dat is een grote teleurstelling geweest voor de nabestaanden, de politie en ons."

Naast de sonarboot zijn er ook duikers van het Public Safety Duikteam (PSD) actief in de zee bij Scheveningen.

Als de actie van vrijdag niets oplevert, zal er zondag nog grootschaliger worden gezocht. Dan worden er bijvoorbeeld ook honden ingezet om langs de kustlijn sporen te zoeken. Voor zondag wordt harde wind voorspeld, wat gunstig is voor de zoektocht.

Hulpdiensten zoeken al sinds vorige week maandag naar het lichaam van de surfer. Hij werd vorige week dinsdag nog op zee gezien, maar dreef weg voordat het lichaam geborgen kon worden.

KNRM staakte zoektocht na uitgebreide actie

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) staakte vorige week vrijdag definitief de zoektocht, nadat het gebied waar het lichaam kon drijven tevergeefs helemaal was afgezocht. De politie vroeg zondag nog om hulp bij het zoeken naar de surfplank van de man, omdat dit een aanwijzing kon zijn voor waar het lichaam zich nu zou kunnen bevinden.

Vorige week maandag kwamen naast de 23-jarige man uit Delft nog vier andere watersporters om het leven in de zee bij Scheveningen. De lichamen van dit viertal zijn inmiddels geborgen. Eén persoon overleefde het drama en is na een ziekenhuisopname weer thuis.