Een homoseksuele man is donderdagavond in Amsterdam met glas gestoken, nadat hij even daarvoor al was uitgescholden. De politie heeft drie tieners aangehouden, meldt ze via Twitter.

Het slachtoffer en een andere man zaten rond 20.00 uur in een kano toen ze vanwege hun geaardheid werden beledigd, bevestigt een woordvoerder van de politie aan regiopartner AT5. Toen zij naar de kant gingen om verhaal te halen, kwam het tot een aanvaring op de J.C. van Epenstraat, op het Cruquiuseiland in stadsdeel Oost.

"Een van de mannen is aan zijn onderarm gewond geraakt door een stuk glas", meldt een politiewoordvoerder. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De daders zijn na het incident gevlucht.

Agenten hebben op basis van de signalementen drie tieners op kunnen pakken, onder wie de veertienjarige jongen die met het stuk glas heeft gestoken. De andere twee zijn veertien en vijftien jaar oud. Ze waren allemaal al bekend bij de politie vanwege overlastgevend gedrag.

'Zaak wordt hoog opgenomen'

"Wij nemen de zaak zeer hoog op", zegt de politiewoordvoerder. "De recherche onderzoekt de zaak. Mochten er meer jongens bij betrokken zijn, dan moeten die van de straat om zich te verantwoorden voor wat hier gebeurd is."

Het slachtoffer gaat later aangifte doen. Het netwerk Roze in Blauw van de politie ondersteunt hem daarbij.

Deze maand was al twee keer eerder sprake van antihomogeweld in Amsterdam. Een stel werd twee keer aangevallen door jongeren omdat ze hand in hand over straat liepen in stadsdeel Oost.