Bij een leegstaande woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden. Dit pand werd afgelopen donderdag nog beschoten. De politie onderzoekt of er een link is met de zes Rotterdamse panden die in de afgelopen weken beschoten zijn.

De explosie bij het leegstaande pand vond rond 2.30 uur plaats. Niemand raakte hierbij gewond. Het pand was gesloten na de beschieting van donderdag 14 mei.

Wel is er sprake van ruitschade en zijn woningen in de omgeving beschadigd geraakt. Meerdere omliggende woningen werden ontruimd. Rond 5.00 uur werd de portiek veilig verklaard en mochten bewoners weer naar huis.

Getuigen zagen na de explosie een auto wegrijden. Dit voertuig is niet veel later in Amsterdam aangetroffen. De twee inzittenden zijn aangehouden en hun mogelijke betrokkenheid wordt nog onderzocht.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Specialisten van de Forensische Opsporing (FO) doen sporenonderzoek in de woning. De politie roept mensen op niet naar het pand te komen en aanwijzingen van hulpverleners op te volgen.

Forensische Opsporing onderzoekt woning Rotterdam na explosie
69
Forensische Opsporing onderzoekt woning Rotterdam na explosie

Onderzoek naar link met eerdere beschietingen

In de afgelopen weken werden woningen aan de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat in Rotterdam beschoten.

Vrijdag is de politie gestart met een grootschalig onderzoek naar deze incidenten. Het betrokken opsporingsteam buigt zich nu ook over de explosie aan de Jagthuisstraat en onderzoekt of er een verband is met de eerdere beschietingen.

Omwonenden die mogelijk meer over de schietincidenten en de explosie weten, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.