De aangename temperaturen lopen na het weekend nog verder op, met op Hemelvaartsdag een zomerse maximumtemperatuur van 29 graden. Daarna slaat het weer om en wordt er regen verwacht.

Maandag begint nog bewolkt, met in het noorden van het land af en toe een spatje regen. In de loop van de dag breekt de zon steeds vaker door en kunnen de temperaturen oplopen tot 22 graden.

Dinsdag, woensdag en donderdag zijn warme lentedagen met veel ruimte voor de zon. De wind neemt af en 's nachts koelt het niet meer zo sterk af als de afgelopen dagen.

Vanaf woensdag stijgt het kwik nog wat, met temperaturen tussen de 21 en 25 graden. Met een aflandige wind is het ook aan zee aangenaam.

Donderdag, Hemelvaartsdag, wordt de warmste dag van de week, met temperaturen die in het binnenland kunnen oplopen tot 27 graden. Volgens Weerplaza wordt het daarmee mogelijk een van de warmste hemelvaartsdagen ooit.

Vrijdag draait de wind weer naar het westen, waarmee er abrupt een einde komt aan de paar mooie dagen. Het wordt vrijdag bewolkt en het gaat regenen. De buien houden waarschijnlijk ook in het weekend aan.