De politie heeft in de nacht van zondag op maandag bij een achtervolging die eindigde in het Limburgse Weert twee verdachten van een poging plofkraak in Duitsland opgepakt. In de vluchtauto die de personen gebruikten is een explosief aangetroffen, zo meldt de politie maandag.

De poging plofkraak vond plaats in het Duitse Schwelm. De Nederlandse politie werd hierop gevraagd uit te kijken naar de auto van de verdachten, gezien ze richting de grens vluchtten.

Toen de politie de auto zag, is de achtervolging ingezet. "Uiteindelijk reed de auto tegen een hekwerk van een woning en vluchtten de verdachten. Twee ervan konden worden aangehouden." Over de identiteit van de opgepakte verdachten is nog niets bekendgemaakt. De politie zoekt nog naar een derde verdachte.

In het voertuig zelf is een pakketje met een explosief aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen en zal een deel tot ontploffing gaan brengen op een veilige locatie. Het andere deel wordt onderzocht op sporen.

Bij de achtervolging heeft de politie waarschuwingsschoten moeten lossen. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Eén politieauto is beschadigd geraakt bij het klemrijden van de vluchtauto.