Een aantal jongeren heeft zondag in Utrecht twee motoragenten met stenen en banden bekogeld terwijl zij achter een bestuurder van een gestolen motorscooter aanzaten.

Bij de politie kwam zondag de melding binnen over scooteroverlast in de omgeving van de Utrechtse Waalstraat. Twee motoragenten die een kijkje gingen nemen, zagen een motorscooter zonder kenteken die er bij het zien van de politie vandoor ging.

De agenten zetten daarop de achtervolging in. Hierbij werden rondjes door de wijk gereden en volgens een woordvoerder van de politie zeer hoge snelheden behaald. Vanwege het tumult verzamelde zich een groep jongeren in de buurt.

Deze bekogelden de agenten met stenen en banden. Een negentienjarige Utrechter probeerde een agent zelfs van zijn motorfiets te schoppen. Deze verdachte is later gearresteerd.

Er zijn geen andere personen aangehouden. Ook de bestuurder van de gestolen motorscooter wist via een balkon en een woning te ontkomen. Bij de zoektocht naar de verdachte is ook de politiehelikopter ingezet.

De woordvoerder van de politie sluit niet uit dat er meerdere arrestaties plaats gaan vinden.

'Besef wat je iemand aandoet die 24/7 klaarstaat voor mensen'

Eén van de belaagde agenten deed maandagmiddag zijn verhaal op sociale media. "Ik hoop dat de helden die mijn collega-motorrijder en mijzelf bekogelden, zichzelf recht in de spiegel aan kunnen kijken en beseffen dat de volgende keer dat zij of hun familieleden ons nodig hebben, ik er gewoon weer sta."

De negentienjarige verdachte probeerde hem van zijn motor te trappen. "Als je dan in de ochtend op Tweede Paasdag aan het paasontbijt zit en beseft dat je hier ook niet had kunnen zitten, dan krijgt Pasen een hele vervelende lading."

De agent zegt zich niet te laten stoppen door geweld. "Ondanks dat jullie ons bekogelden, wens ik ook jullie een fijne Pasen, of je het nu viert of niet, en besef vooral wat je een ander aandoet die 24/7 klaarstaat voor mensen die ons nodig hebben. Ook voor jou en je familie."