De Duitse politie bevestigt dat de twee personen die in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven kwamen bij een ongeluk op de A12 bij Zevenaar kort daarvoor betrokken waren bij een plofkraak op een geldautomaat in het Duitse Emmerik.

De twee verongelukten en een derde persoon waren na de plofkraak in een auto op de vlucht geslagen, meldt de politie Gelderland. De auto, een Audi, botste niet lang daarna in Nederland op een vrachtwagen. De derde persoon die in de vluchtauto zat, is na het ongeluk gevlucht.

De plofkraak mislukte, meldt een woordvoerder van de Duitse politie. Het drietal maakte niks buit. De politie werd rond 4.00 uur gealarmeerd. Het dodelijke ongeval vond rond 4.15 uur plaats, voordat de politie de achtervolging kon inzetten.

De identiteit van de slachtoffers en van de derde persoon zijn nog niet bekend. De politie in Duitsland vermoedt dat ze uit Nederland komen, aangezien ze in die richting op de vlucht sloegen. De Audi draagt wel een Duits kenteken.

De politie zag de crash toevallig gebeuren en probeerde hulp te verlenen. Dat mocht niet meer baten voor de twee slachtoffers. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Een ooggetuige zag de derde persoon vluchten. De politie begon direct met een zoekactie, met inzet van een politiehelikopter en speurhonden. De man is nog steeds voortvluchtig. De politie heeft Burgernet ingeschakeld.

De Duitse politie onderzoekt de plofkraak. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de Verkeersongevallenanalyse.