Vier medewerkers van het detentiecentrum Rotterdam zijn geschorst. Ze worden verdacht van extreem geweld tegen iemand die in het centrum in bewaring zit, meldt RTV Rijnmond.

Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gebeurde het voorval in januari. Een man die in bewaring zat schopte aanhoudend tegen zijn celdeur. De medewerkers gingen een gesprek aan met met de man, waarna de man een personeelslid bedreigde en slaande bewegingen maakte naar meerdere medewerkers. De man zou daarna zijn overgebracht naar een isoleercel.

Na het voorval kreeg de leiding van het detentiecentrum signalen dat de vier medewerkers meer geweld tegen hem hebben gebruikt dan is toegestaan. Er loopt nog een onderzoek naar het geweldincident. De medewerkers zijn volgens het DJI geschorst zolang dat onderzoek nog loopt.

In het detentiecentrum Rotterdam verblijven volwassen mannelijke vreemdelingen in afwachting van hun uitzetting.

Ook enkele dagen voor het voorval waren er al twee incidenten in het detentiecentrum Rotterdam, waarbij vreemdelingen agressief waren tegen medewerkers. De directie heeft naar aanleiding van dat incident een aangepast programma ingesteld. De helft van de vreemdelingen volgde hierdoor een aangepast dagprogramma. De andere helft werd opgesloten in hun cel.

Ook vorig jaar werd personeel in het detentiecentrum al een keer aangevallen door vreemdelingen. Daarbij raakten meerdere personeelsleden gewond.