Verdachte Roël T. in het Caloh Wagoh-proces is donderdag door de rechtbank op vrije voeten gesteld, omdat het Openbaar Ministerie (OM) de verdenkingen tegen de man onvoldoende kon concretiseren, meldt RTV Utrecht.

De 57-jarige Amsterdammer werd in december aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Justin J.T., die in januari 2017 om het leven werd gebracht.

J.T. heeft volgens het OM als chauffeur een rol gespeeld bij de vergismoord op Hakim Changachi in januari 2017 en wilde na de mislukking vermoedelijk niet meer betrokken zijn bij het plan om het daadwerkelijke doelwit Khalid H. te liquideren. Het OM denkt dat J.T. is gedood, omdat hij te veel wist.

Roël T. wordt gezien als contactpersoon van Ridouan T., die de opdracht voor de moord op J.T. zou hebben gegeven. Het was de liquidatie waarmee Caloh Wagoh volgens kroongetuige Tony de G. zich aan Ridouan T. moest bewijzen.

In het proces tegen Caloh Wagoh, dat de naam Eris draagt, staan in totaal zestien verdachten terecht. Het zijn voornamelijk leden van de motorbende. Zij zouden betrokken zijn geweest bij verschillende liquidaties en pogingen daartoe.