De zware storm Ciara trekt zondagmiddag en -avond over Nederland, met windstoten van zeker 100 tot 120 kilometer per uur. Het KNMI had code oranje afgegeven voor het hele land.

Dit Liveblog is nu gesloten. Maandagochtend houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de verwachte drukke ochtendspits! Voor nu een goede nacht gewenst.
Goedenavond! Ik ben Lauren Heeremans en ik houd je deze avond op de hoogte van de ontwikkelingen rondom storm Ciara. In het kort: 

- Limburg laatste provincie met code oranje
- Weer blijft slecht: in vrijwel heel Nederland is de gehele maandag code geel actief
- Alleen in Gelderland, Overijssel en Drenthe eindigt het slechte weer maandag om 14.00 uur al
- Opnieuw zware windstoten tot 100 kilometer per uur verwacht
- Boven een booreiland ten westen van Texel zijn zondag windsnelheden van 192 kilometer per uur gemeten.
maandag 10 februari om 00:30

Code oranje is ook in Limburg en daarmee in het hele land beëindigd, aldus het KNMI. Code geel blijft de rest van de nacht van kracht, met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Maandag wordt ook de hele dag slecht weer verwacht. 

zondag 9 februari om 23:43
In Assendelft is een boom op een bestelbusje terecht gekomen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Een overzicht van de totale hoeveelheid schade door de storm wordt maandag duidelijk. (Foto: Phil Kruijt)
zondag 9 februari om 23:19
Met het beëindigen van code oranje zie ik (Leon) ook een einde komen aan mijn dienst. Mijn collega Lauren Heeremans neemt het zometeen van mij over en houdt jullie nog even op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
zondag 9 februari om 23:13
We tellen verder af. Alleen in de provincie Limburg is code oranje nog actief, voor vrijwel de rest van het land geldt - tot dinsdagnacht - code geel. Alleen in Gelderland, Overijssel en Drenthe lijkt het eerder op te klaren.
zondag 9 februari om 23:06
Naar verwachting moet er nog de hele nacht worden doorgewerkt om gevallen takken en bomen op te ruimen. (Foto: ProShots)
zondag 9 februari om 22:43
zondag 9 februari om 22:42
Verzekeraar Interpolis meldt dat er tot dusver tenminste zeshonderd schademeldingen zijn binnengekomen. Veiligheidsregio's hebben door de dag heen laten weten dat er honderden mensen geholpen moesten worden. Een overzicht van de totale hoeveelheid schade wordt maandag duidelijk.
zondag 9 februari om 22:41
In vrijwel heel het land is nu 'slechts' code geel actief. Alleen Noord-Brabant en Limburg hebben nog te maken met code oranje, maar volgens het KNMI is het ook daar "spoedig voorbij", aldus de NOS.
zondag 9 februari om 22:09
De ANWB waarschuwt bestuurders van (lege) busjes en vrachtwagens, of automobilisten met een aanhanger, dat zij ook maandag "de weersituatie goed in de gaten moeten houden".
zondag 9 februari om 22:02
Het is 22.00 uur geweest en dus heeft het KNMI, conform het eigen advies, code oranje opgeheven in acht provincies. In Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg blijft het weeradvies nog zeker één uur langer actief.
zondag 9 februari om 21:59
Snelwegen blijven in de nacht van zondag op maandag constant verlicht, meldt Rijkswaterstaat. Zo kunnen automobilisten gevallen takken sneller opmerken en ontwijken.
zondag 9 februari om 21:20
Boeren van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) hebben zondag ruim honderd keer mensen in nood geholpen, bevestigt woordvoerder Jeroen van Maanen aan NU.nl. "Met name in het noorden van het land was het in het begin van de middag raak. Nu lijken er meer oproepen in het zuiden te komen."
zondag 9 februari om 21:14
De A12 is de derde snelweg die te maken heeft gekregen met een omvallende boom, meldt Rijkswaterstaat op Twitter.
zondag 9 februari om 21:04
zondag 9 februari om 20:35
Ook de ANWB blikt alvast vooruit en waarschuwt woon-werkverkeer voor een drukke ochtendspits maandagochtend, schrijft het AD.
zondag 9 februari om 20:12
Dak portiekflat dreigt eraf te waaien in Rotterdam
Video
Dak portiekflat dreigt eraf te waaien in Rotterdam
zondag 9 februari om 20:06
De NS waarschuwt reizigers dat er morgen nog problemen kunnen zijn op het spoor, "door de schade die storm Ciara aanricht". Wél is het aantal treinen dat momenteel op tijd rijdt, gestegen naar 75 procent.
zondag 9 februari om 19:50
In Lieren is een auto met twee inzittenden in het water gereden, meldt Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het tweetal is uit de auto gehaald. Een van hen wordt gereanimeerd.
zondag 9 februari om 19:43
Weerplaza meldt dat de zwaarste periode van storm Ciara nu via het westen het land binnen drijft. Meteoroloog Michiel Severin bevestigt dat de hoogste windkracht en maximum windsnelheden nog moeten komen.
zondag 9 februari om 19:39
66 procent van de treinen komen momenteel op tijd aan, meldt ProRail. Normaliter ligt dat percentage veel hoger, op zo'n 92 procent.
zondag 9 februari om 19:31
Ten minste veertig woningen in Rotterdam zijn ontruimd door de schade die storm Ciara heeft aangebracht. De brandweer onderzoekt de constructie van de woningen, bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen sporthal. Het is niet duidelijk of zij deze avond of nacht al terug naar huis kunnen.
zondag 9 februari om 19:30
zondag 9 februari om 19:15
Op Schiphol zijn meer dan honderd vluchten geannuleerd sinds de laatste update: inmiddels gaat het om 240 geannuleerde vluchten. Het merendeel zou naar Duitsland of het Verenigd Koninkrijk gaan.
zondag 9 februari om 19:07
De NS rijdt ook niet meer met bussen in de regio Leiden. Daar lag het treinverkeer al stil wegens werkzaamheden, maar de NS volgt het advies van de ANWB op om niet meer de weg op te gaan.

Leiden is als gevolg tot nader order niet meer bereikbaar met treinen of treinvervangende bussen.
zondag 9 februari om 19:04
In Rotterdam dreigt een dak van een gebouw aan de kruising Jonker Fransstraat/Goudsesingel eraf te vliegen. Meerdere etages zijn ontruimd en bewoners moeten mogelijk de nacht elders doorbrengen, meldt NUjij'er Keizer Win.
zondag 9 februari om 18:49
Piloten hebben de zware taak om hun vliegtuigen te landen in deze storm. Dat blijkt lastig, tonen deze beelden.
Piloten vechten tegen storm Ciara tijdens landing op Birmingham
Video
Piloten vechten tegen storm Ciara tijdens landing op Birmingham
zondag 9 februari om 18:33
Wat positief nieuws! NS en ProRail hebben de dienstregeling tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven drie uur eerder dan voorspeld kunnen hervatten. De eerste treinen rijden weer, meldt Studio Alphen.
zondag 9 februari om 18:11
Mijn collega Jiske zwaait af en probeert een van de nog rijdende treinen naar huis te pakken. Ik (Leon) blijf jullie voorlopig op de hoogte houden van het laatste nieuws.
zondag 9 februari om 18:08
Volgens Weeronline zijn orkaanachtige winden gemeten boven de Noordzee. Ten westen van Texel zouden windsnelheden van 192 kilometer per uur zijn vastgesteld.
zondag 9 februari om 18:04
Compilatie: Nederland in de ban van storm Ciara
Video
Compilatie: Nederland in de ban van storm Ciara
zondag 9 februari om 18:03
Voor als je het gemist hebt: grote bezorgbedrijven als Thuisbezorgd en Deliveroo hebben besloten om al hun personeel niet de weg op te sturen. Eten op tafel krijgen kan dus lastig worden, als je zelf geen zin hebt om te koken.
zondag 9 februari om 18:00
zondag 9 februari om 17:51
Het treinverkeer ondervindt steeds meer hinder van storm Ciara. Volgens de NS zijn er problemen op 12 verschillende trajecten: zo rijdt de hogesnelheidslijn (HSL) niet tot 23.00. Daardoor moeten alle internationale treinen, zoals die van Thalys, flink omrijden.

Ook al het treinverkeer naar Duitsland is voorlopig opgeschort, meldt ProRail, omdat onze oosterburen moeite hebben met de harde windvlagen.
zondag 9 februari om 17:29
In het havengebied van IJmuiden is een loods gedeeltelijk ingestort, meldt NH Nieuws. Vermoedelijk komt dit door een windvlaag van storm Ciara. De straat is afgezet.
zondag 9 februari om 17:16
De politie meldt op Twitter dat de meeste ontvangen meldingen gaan over afgewaaide daken en dakgoten. Ook vallen er veel hekken, steigers en uiteraard bomen om.
zondag 9 februari om 16:57
In Alphen aan den Rijn kunnen geen treinen rijden, doordat er een plastic zak in de bovenleiding terecht is gekomen. De zak wordt zo snel mogelijk verwijderd, zegt ProRail.
zondag 9 februari om 16:49
Topdrukte bij de polderbaan van Schiphol. Belangstellenden kijken hoe de vliegtuigen daar met moeite opstijgen en landen in de storm. (Foto: Joost Nederpelt)
zondag 9 februari om 16:43
Het gebied met de zwaarste windstoten trekt vanuit het noordwesten en westen Nederland in. Pas tussen 23.00 en 02.00 uur in de nacht van zondag op maandag verlaat de storm via Limburg het land. Nog even volhouden dus.
zondag 9 februari om 16:40
Het Verenigd Koninkrijk ervaart op veel plekken wateroverlast. De BBC meldt dat er op ruim 250 plekken wordt gewaarschuwd voor overstromingen.
zondag 9 februari om 16:28
Ook in Maastricht is een stuk dak naar beneden komen zetten (Foto: Lisa van der Wal)
zondag 9 februari om 16:24
zondag 9 februari om 16:17
De Landelijke Eenheid meldt dat er bij de landelijke meldkamer op dit moment zo'n driehonderd meldingen per kwartier binnenkomen. Normaal gesproken zijn dit er ongeveer honderd.
zondag 9 februari om 16:16
Dat is schrikken. In Egmond viel een boom op een auto. De inzittende kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.
zondag 9 februari om 16:10
Een terugblik op het NK Tegenwindfietsen dat helaas werd stopgezet.
NK tegenwindfietsen afgelast door storm Ciara
Video
NK tegenwindfietsen afgelast door storm Ciara