Op een industrieterrein in het Gelderse Aalten woedt sinds dinsdagavond een zeer grote brand. Naar aanleiding van de dikke rook die over het dorp trekt, heeft de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland een NL-Alert naar omwonenden gestuurd met de oproep ramen en deuren te sluiten.

Volgens Omroep Gelderland is in het pand een interieurbouwer gevestigd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio liet weten dat er niemand in het pand aanwezig was toen de brand uitbrak.

Grofweg de helft van het pand staat in brand, aldus de brandweer. Het zal nog enkele uren duren voordat de brand onder controle is. Zo'n tien tot twaalf omliggende bedrijfsgebouwen zijn door de brand voorlopig niet bereikbaar. De panden lopen geen gevaar. De Rondweg Zuid in Aalten is vanwege de brand voorlopig in zijn geheel afgesloten.

Er zijn vijf brandweerwagens, twee hoogwerkers en diverse voertuigen voor watervoorziening ter plaatse. Om de omvang van de rookoverlast in Aalten in kaart te brengen en te meten of er schadelijke stoffen in de rook zitten, heeft de brandweer twee meetploegen ingezet.

De rook veroorzaakt stankoverlast tot in Winterswijk. De veiligheidsregio zegt dat de stank hinderlijk is, maar geen direct gevaar voor de gezondheid vormt.