De politie heeft stoffelijke resten aangetroffen in de betonemmer (ook wel speciekuip genoemd) die vorige week in het Schelde-Rijnkanaal is gevonden. Het gaat om de overblijfselen van de Belgische loodgieter Johan Van der Heyden (56), die op 2 juni vermist raakte.

Drie mensen zitten nog vast in de zaak. Vier anderen zijn op vrije voeten, maar worden nog wel als verdachten gezien.

De politie denkt dat geld het motief is geweest. De loodgieter is enige tijd in zijn eigen bestelbus gegijzeld en vervolgens met geweld om het leven gebracht. Een Nederlandse vrouw uit Zoersel met wie hij een relatie had en anderen in haar omgeving waren "mogelijk in de veronderstelling dat het slachtoffer vermogend was". De vrouw is een van de verdachten in de zaak.

"Vermoedelijk heeft een aantal van de verdachten de Vlaamse loodgieter onder druk willen zetten om geld af te staan. De situatie kan geëscaleerd zijn toen bleek dat het slachtoffer helemaal niet zo rijk was en dat er bij hem eigenlijk niets te halen viel."

De politie zocht in het Schelde-Rijnkanaal na geruchten dat het lichaam van de man in beton was gegoten en in een betonemmer in het water was gegooid.