De man die dinsdag in Rosmalen op de Schoolstraat urenlang is omsingeld door de politie, is naar het ziekenhuis gebracht nadat hij zichzelf ernstig verwondde, meldt de politie op Twitter. De man had een automatisch wapen en nam volgens de politie eerder op de dag agenten onder vuur vanuit het huis.

Omstanders hoorden een doffe knal en meerdere schoten bij de arrestatie. Bij de aanhouding is volgens politiewoordvoerder Imca van Dijk naast de verdachte verder niemand gewond geraakt.

De politie heeft de woning dinsdag omsingeld nadat er eerder op de dag een schotenwisseling tussen de verdachte en agenten plaatsvond rond 15.00 uur. De agenten probeerden de man te arresteren, maar zagen dat hij een vuurwapen had. Hierop zou de situatie geëscaleerd zijn.

Op de locatie probeerden onderhandelaars van de politie de verdachte over te halen zich over te geven en zouden hierbij een megafoon gebruikt hebben.

De politie kan de identiteit van de man niet bevestigen, maar onder meer Omroep Brabant meldt dat het gaat om Joey D.. Hij is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 15,5 jaar cel voor de moord op zijn oom in 2014, maar de 27-jarige man houdt vol onschuldig te zijn.

Advocaat: 'Kom in je onderbroek naar buiten'

In een interview met het Eindhovens Dagblad zegt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers dat hij een sms van D. heeft ontvangen, waarin staat "ik heb niet geschoten".

De advocaat heeft hierna niets meer vernomen van D., maar stuurde terug dat hij het beste in zijn onderbroek naar buiten kan: "Want als zo'n arrestatieteam binnenkomt, dan gaat dat niet zachtzinnig", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

De advocaat laat ook weten dat hij in cassatie gaat tegen het vonnis van het hoger beroep. D. werd veroordeeld voor de moord op zijn 49-jarige oom Martie Heesbeen. Hij zou volgens het Hof zijn oom met voorbedachten rade doodgeschoten hebben op het moment dat het slachtoffer zijn hond uitliet.

Kinderdagverblijf is geëvacueerd

Op Twitter schrijft de politie dat er uit voorzorg mensen uit hun woning en bedrijf zijn gehaald in de omgeving. Ook zijn er kinderen uit een opvang naar een andere plek overgebracht.