In Rosmalen verschanst een man die op agenten geschoten zou hebben zich in een woonhuis op de Schoolstraat, meldt de politie. Bij de schietpartij zijn geen gewonden gevallen.

Momenteel zouden zo'n dertig agenten de woning van de man omsingeld hebben en de omgeving is afgezet. Bij het woonhuis zijn onderhandelaars en een arrestatieteam aanwezig.

De politie wilde de man vanochtend aanhouden, toen bleek dat hij een vuurwapen bij zich had. Daarna werd er volgens de politie "over en weer geschoten". Woordvoerder Imca van Dijk van de politie Oost-Brabant zegt dat de man een automatisch vuurwapen heeft.

Man is mogelijk voor moord veroordeeld

Mogelijk gaat het om Joey D., die dinsdag in hoger beroep voor de moord op zijn oom is veroordeeld tot 15,5 jaar celstraf, meldt onder meer Omroep Brabant. De omsingelde woning zou van hem zijn.

De 27-jarige man houdt vol dat hij de moord niet gepleegd heeft. De politie kan niet bevestigen of het om D. gaat.

Advocaat: 'Kom in je onderbroek naar buiten'

Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat D. hem een sms heeft gestuurd, waarin hij hem laat weten dat hij niet geschoten heeft.

De advocaat heeft hierna niets meer vernomen van D., maar stuurde terug dat hij het beste in zijn onderbroek naar buiten kan: "Want als zo'n arrestatieteam binnenkomt, dan gaat dat niet zachtzinnig", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Kinderdagverblijf is geëvacueerd

Op Twitter schrijft de politie dat er uit voorzorg mensen uit hun woning en bedrijf zijn gehaald in de omgeving. Ook zijn er kinderen uit een opvang naar een andere plek overgebracht.