De tot levenslang veroordeelde crimineel Omar L. is zondag vanuit de gevangenis in Zutphen overgeplaatst naar de Penitentiaire Inrichting Vught, meldt zijn advocaat zondagavond op Twitter.

Bij de gevangenis van Zutphen is zondag mogelijk een ontsnappingspoging verijdeld, zo liet de politie weten. De politie heeft na een achtervolging vier personen aangehouden.

Volgens De Telegraaf gaat het om een ontsnappingspoging van crimineel Omar L., die vorig jaar tot levenslang werd veroordeeld voor zijn rol bij verschillende liquidaties en pogingen hiertoe. Zijn advocaat meldt dus dat L. is overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Bij de mogelijke poging tot ontsnapping zouden volgens de politie geen gevangenen zijn ontsnapt. "Het lijkt erop dat er een georganiseerde uitbraakpoging is gedaan", zo schreef de politie zondag eerder in een statement. De betrokkenheid van de arrestanten wordt momenteel onderzocht.

Bij de gevangenis stond in ieder geval zondag rond 10.50 uur een witte bestelbus in brand. De politie zette na de melding de omliggende omgeving af en gewapende agenten met kogelvrije vesten rukten uit.

Politie houdt vier personen aan na mislukte ontsnappingspoging Zutphen
65
Politie houdt vier personen aan na mislukte ontsnappingspoging Zutphen