Alle bedrijven die in de afgelopen week een bombrief hebben gekregen, hebben daarna een waarschuwingsbrief ontvangen. Wat hierin staat, wordt niet bekendgemaakt vanwege daderinformatie.

Eerder was al bekend dat een filiaal van de ABN AMRO in Maastricht een waarschuwingsbrief had ontvangen. Ook een ander, niet nader genoemd bedrijf in Maastricht ontving donderdag een waarschuwing.

Bij de bedrijven zijn geen bombrieven bezorgd, maar wél is er een bombrief geretourneerd aan de 'afzender', het Centraal Invorderings Bureau (CIB) in Rotterdam. De enveloppen waren deels verbrand, de politie onderzoekt nog of hier daadwerkelijk explosieven in hebben gezeten.

Het incassobureau heeft zelf niets te maken met de bombrieven, maar staat wel als afzender vermeld op de bombrieven. Bij 'normale' brieven van het bedrijf zijn deze echter op het papier gedrukt, maar de verdachte afzender heeft de contactgegevens met stickers op de enveloppen geplakt.

PostNL heeft vrijdagochtend aan NU.nl gemeld dat het waarschijnlijk is dat de brieven door het bedrijf zijn bezorgd. Er zijn inmiddels veiligheidsmaatregelen genomen.

Politie: 'Als bombrief gesloten blijft, geen gevaar voor explosie'
156
Video
Politie: 'Als bombrief gesloten blijft, geen gevaar voor explosie'

Politie waarschuwt: zo zien de bombrieven eruit

De politie heeft vrijdag foto's verspreid van de bombrieven. Wie zo'n soort brief aantreft, moet meteen 112 bellen en de brief vooral niet openmaken.

Personeel van het Okura-hotel in Amsterdam heeft vrijdagochtend een bombrief ontvangen. Er is toen besloten om direct het alarmnummer te bellen. Het hotel heeft door dit te doen volgens de politie "adequaat gehandeld".

Een van de aangetroffen bombrieven. (Foto: politie Amsterdam).