Tussen station Den Haag Centraal en Utrecht Centraal rijden tot maandagochtend 6 januari geen treinen in verband met herstelwerkzaamheden, zo meldt de NS vrijdag. Donderdag ontspoorde een trein bij station Voorburg, waardoor al het treinverkeer tussen Den Haag Ypenburg en Den Haag Centraal werd geschrapt.

Eerder werd gemeld dat de treinen niet zouden rijden tot en met vrijdagmiddag, maar de NS meldt vrijdagochtend dat deze verstoring verlengd is tot maandag 5.30 uur. De NS raadt reizigers aan om in de omgeving van Den Haag als alternatief de tram te pakken.

Treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht en Amersfoort wordt geadviseerd om te reizen via Schiphol Airport. Mensen die tussen Den Haag Centraal en Gouda met de trein gaan, kunnen het beste via Rotterdam Centraal. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.

Donderdag raakte rond 13.00 uur een trein nabij station Voorburg van het spoor. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht door Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Niemand raakte gewond bij het ontsporen van de trein.