Zaterdag deelde het Openbaar Ministerie (OM) op Twitter dat de politie een zoektocht was gestart naar vier verdachten. Dit nadat ze zich niet binnen een deadline van 24 uur bij de politie hadden gemeld.

Na deze mededeling meldden de verdachten zich alsnog. Ze zijn meteen opgesloten. Een vijfde verdachte zit al sinds vrijdag in de cel nadat hij werd opgepakt voor openlijke geweldpleging.

Eerder werden de verdachten vrijgelaten omdat er volgens de rechter-commissaris geen juridische argumenten waren om ze vast te houden. De officier van justitie ging tegen dit besluit in hoger beroep.

De raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant oordeelde vrijdag in het hoger beroep dat er "voldoende ernstige verdenking van strafbare seksuele handelingen" zijn om de vijf alsnog in voorlopige hechtenis te nemen.

Verkrachting vond plaats in een garagebedrijf

De verkrachtingen waar deze zaak om draait, vonden plaats bij een garagebedrijf in Den Bosch. Er werden mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar aangehouden na tips van meisjes die slachtoffer zijn geworden.

In het garagebedrijf heeft in april al forensisch onderzoek plaatsgevonden en zijn waardevolle spullen in beslag genomen.