De inzittende van een auto is zaterdagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A4 ter hoogte van Rijpwetering, meldt de politie. Het is nog onbekend hoe dit ongeluk kon gebeuren. Het slachtoffer werd gevonden in een brandend voertuig dat langs de weg stond. De A4 richting Den Haag was tot ongeveer 14.00 uur dicht, zodat onderzoek kon worden gedaan.

Het brandende voertuig langs de snelweg werd rond 3.30 uur bij de politie gemeld. Pogingen van de hulpdiensten om het slachtoffer te redden, mochten niet baten. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.

De 33-jarige bestuurder van het voertuig is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. De automobilist bevond zich nog in de directe omgeving van het voertuig toen de hulpdiensten arriveerden, aldus een woordvoerder van de politie.

Over de oorzaak van het ongeluk is vooralsnog niets bekend. De politie heeft urenlang onderzoek gedaan, waardoor de A4 richting Den Haag afgesloten was. Automobilisten werden vanaf knooppunt Burgerveen omgeleid via de A44.