Eindhoven Airport verwacht dit weekend enkele onderbrekingen in het vliegverkeer, meldt de NOS vrijdagavond. Personeelstekorten bij de militaire luchtverkeersleiding zouden de oorzaak zijn.

Het vliegverkeer wordt zaterdag twee keer stilgelegd. Het zou beide keren gaan om een periode van ongeveer een half uur. Het is de bedoeling dat werknemers op die momenten pauze kunnen nemen.

Ook zondag wordt het vliegverkeer enkele keren stilgelegd. In totaal zouden veertien vluchten vertraging oplopen door de onderbrekingen.

Afgelopen weekend waren er ook al meerdere periodes waarin er niet werd gevlogen rond het vliegveld, bevestigt een woordvoerder van defensie in gesprek met de NOS.

Ziekteverzuim en een tekort aan luchtverkeersleiders zouden belangrijke oorzaken van de onderbrekingen zijn. De luchtverkeersleiding kampt al langer met een personeelstekort waardoor zieken moeilijk vervangen kunnen worden.

Eindhoven Airport is een militair vliegveld. Dat betekent dat de militaire luchtverkeersleiding verantwoordelijk is voor het vliegverkeer.