Bij een ongeval met een politieauto in het Brabantse Riethoven is in de nacht van zondag op maandag een automobilist om het leven gekomen. De man reed in een voertuig dat hij kort daarvoor in Waalre had gestolen en werd vlak daarna door agenten gespot.

De politie meldt op Twitter dat agenten na een melding van de autodiefstal het voertuig in hun vizier kregen en erachteraan gingen. Na een bocht zou de man echter stil hebben gestaan op het midden van de weg en kon de botsing niet meer voorkomen worden.

Uren later bleek uit sporenonderzoek dat de man, buiten het zicht van de agenten, tegen een boom was aangereden en daardoor terug de weg op rolde. Agenten konden daarna een botsing niet meer voorkomen, waardoor de man uit de auto werd geslingerd.

De toegesnelde agenten hebben hem geprobeerd te reanimeren, maar hun pogingen mochten niet meer baten. De politie vermoedt na sporenonderzoek dat de eerste aanrijding met de boom de man al fataal was geworden. Het is niet duidelijk hoe de agenten er zelf aan toe zijn.

Volgens het protocol van de Rijksrecherche doet een team van verkeersspecialisten uit een andere politie-eenheid onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Ook de politiewagen liep veel schade op bij de botsing. (Foto: Pro Shots)