De vermiste 26-jarige vrouw en haar veertien maanden oude zoon uit Ede zijn gevonden in het Duitse Düsseldorf, meldt de politie zaterdag. De moeder is opgepakt. Vanwege de urgente vermissing van het tweetal werd vrijdag een AMBER Alert verzonden.

Een politiewoordvoerder vertelt dat het tweetal in de nacht van vrijdag op zaterdag is aangetroffen. Ze waren vrijdag om 10.00 uur met onbekende bestemming vertrokken vanuit Ede. Moeder en zoon werden diezelfde ochtend in Utrecht voor het laatst gezien.

In de avond werd besloten een AMBER Alert te verzenden. Een AMBER Alert wordt alleen verstuurd als er wordt gevreesd voor het leven van een vermist of ontvoerd kind. Het wordt verspreid via verschillende digitale kanalen en is ook te zien op reclameborden.

Na het versturen van het AMBER Alert ontving de politie tientallen tips. In de loop van de nacht kreeg de politie te horen dat moeder en zoon waren gezien bij een hotel in Düsseldorf. Kort daarna werden ze in het hotel aangetroffen door agenten.

De moeder is daarop aangehouden voor onttrekking. Haar precieze rol wordt nog onderzocht, aldus de politie.

Het tweetal is volgens de politie in goede gezondheid aangetroffen. Ze krijgen op dit moment de hulp en aandacht die nodig is. De politie vraagt iedereen die de vrijgegeven foto's en namen van het tweetal heeft gedeeld, om deze in verband met privacy weer te verwijderen.