Twee grote ongelukken op de A12 richting Utrecht en de A50 bij Epe hebben maandagochtend voor veel problemen op de weg gezorgd. Rond Arnhem was in de ochtendspits zelfs sprake van een verkeersinfarct. Dat meldt de ANWB.

Rond 8.00 uur stond er bijna 1.000 kilometer file op de Nederlandse wegen. Dit kwam door een groot aantal ongelukken door het hele land.

Op de A50 is rond 5.30 uur een vrachtwagen met stoeptegels gekanteld. De tegels liggen over de weg verspreid. Rijkswaterstaat moet de tegels van de weg afhalen en vervolgens de schade aan het wegdek inventariseren en herstellen.

De noodreparatie was rond 10.00 uur afgerond. De echte herstelwerkzaamheden vinden pas in de nacht van maandag op dinsdag plaats. Het verkeer kan weer van de weg gebruikmaken, al geldt er een snelheidsbeperking op het wegdeel waar de tegels van de vrachtwagen vielen.

Ravage op A50 na ongeval met vrachtwagen vol stoeptegels
48
Ravage op A50 na ongeval met vrachtwagen vol stoeptegels

Ongeluk A12 bij Arnhem leidt tot flinke vertraging

Ook het verkeer richting de Randstad ondervond veel hinder van de stremming. Het is heel druk op de A1 richting Amersfoort, waar het aansluiten was vanaf Stroe.

Op de A28 richting Amersfoort veroorzaakte een ongeluk met twee auto's nog meer problemen. Een ongeluk op de A12 bij Arnhem zorgde ook voor lange files. Twee rijstroken waren urenlang afgesloten, zodat alle verkeer richting Utrecht flinke vertraging oploopt.