De politie heeft zondagavond een schot gelost bij een grote vechtpartij in de Noord-Hollandse plaats Laren. Hierbij is één persoon gewond geraakt. Dit gebeurde nadat de twee aanwezige agenten waren belaagd en een van hen gewond raakte.

De politie ging naar een café aan de Naarderstraat vanwege meerdere meldingen over een "flinke vechtpartij" waar ongeveer tien mensen bij betrokken waren, aldus een woordvoerder van de politie.

De toegesnelde agenten probeerden de situatie te de-escaleren, maar werden na aankomst meteen door meerdere personen belaagd. Ook werd er met glas naar hen gegooid. "Ze voelden zich zodanig bedreigd, dat er werd besloten te schieten", aldus de zegsman.

Eén belager is geraakt door het schot van de politie. Deze persoon is opgepakt en wordt in het ziekenhuis behandeld. Uiteindelijk zijn er twee arrestaties verricht. De gewonde agent is eveneens opgenomen in het ziekenhuis, laat de politie weten.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar het incident in het café, waarvan de toedracht nog niet bekend is. De horecazaak ligt in het centrum van Laren.

Politie onderzoekt plaats delict na flinke vechtpartij in Laren
38
Politie onderzoekt plaats delict na flinke vechtpartij in Laren

Veel aandacht voor geweld tegen agenten

Er is veel aandacht voor geweld tegen politieagenten sinds de mishandeling van een Rotterdamse agent in september. Het slachtoffer liep een whiplash op toen hij een deelnemer van een trouwstoet probeerde aan te houden.

Ministers Sander Dekker voor Rechtsbescherming en Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dienden kort daarop een wetsvoorstel in waarin staat dat geweld tegen agenten en hulpverleners voortaan altijd wordt bestraft met een celstraf.

Het aantal incidenten waarbij geweld tegen agenten wordt gebruikt, ligt al jaren rond de tienduizend. Vorig jaar waren in totaal 10.593 geweldsincidenten geregistreerd. In 2017 waren het er 9.598.