Een grillroom aan de Sallandsestraat in Coevorden is zaterdagmiddag door een ontploffing vrijwel volledig ingestort. Een jongen van vijf jaar oud is zaterdagavond levend onder het puin vandaan gehaald, laat de Veiligheidsregio Drenthe weten. Er liggen verder geen mensen meer onder het puin.

Wat voor verwondingen het jongetje heeft is nog niet bekend, maar volgens de veiligheidsregio is zijn toestand zorgwekkend. Hij was de uren dat hij onder het puin lag wel aanspreekbaar. Eerder werd de vader van het jongetje al onder het puin vandaan gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, vertelde de burgemeester van de stad aan RTL Nieuws.

Een team dat gespecialiseerd is in het zoeken naar mensen onder puin was opgeroepen om te assisteren. Foto's op sociale media laten zien dat het gebouw vrijwel in zijn geheel is ingestort. Het is nog onbekend hoe de explosie plaats kon vinden. Een forensisch team gaat de oorzaak maandag onderzoeken, zegt een politiewoordvoerder tegen NU.nl.

Doordat er onzekerheid was over eventuele slachtoffers rukten hulpdiensten massaal uit. Zo werden twee traumahelikopters opgeroepen.

Ook was er opgeschaald naar veiligheidsprocedure GRIP 1. Dit houdt in dat hulpdiensten moesten samenwerken vanwege de omvang van het incident.

Buurtbewoner filmt ravage na ontploffing Coevorden
45
Buurtbewoner filmt ravage na ontploffing Coevorden

Politie biedt excuses aan voor selfie

Na de explosie circuleerde er een filmpje van twee politieagenten die een selfie maakten bij het ingestorte pand. De politie Drenthe zegt in een reactie op de hoogte te zijn van het voorval en noemt het onacceptabel.

De bewuste agenten zullen op hun gedrag worden aangesproken.