Het circuit van Zandvoort moet de natuur in een stuk duingebied dat beschadigd is geraakt door de werkzaamheden rondom het racecircuit gaan herstellen, zo heeft de provincie Noord-Holland bepaald.

De schade is veroorzaakt door het plaatsen van zogeheten paddenschermen, die nodig zijn om rugstreeppadden van het terrein te weren. Die dieren hebben een beschermde status. Stichting Duinbehoud had de provincie gevraagd om te handhaven en bracht de uitkomst donderdag naar buiten.

Het circuit heeft tot 1 april volgend jaar de tijd om het stuk duingebied te herstellen. Dan begint het broedseizoen voor de vogels in het gebied.

Bij nieuwe overtredingen in het beschermde natuurgebied Kennemerland-Zuid moet Circuit Zandvoort 10.000 euro boete per keer betalen. Deze dwangsom kan oplopen tot 50.000 euro.

Stichting Duinbehoud is samen met andere natuur- en milieuorganisaties tegen de werkzaamheden rond het circuit, die volgens de directie nodig zijn om de terugkeer van de Formule 1 in mei volgend jaar mogelijk te maken.

Verbouwing Circuit Zandvoort: 'Steile bochten verbeteren inhalen'
158
Verbouwing Circuit Zandvoort: 'Steile bochten verbeteren inhalen'