Een broodfabriek op een industrieterrein in Roermond is woensdagochtend volledig verwoest door een zeer grote brand. Vanwege explosiegevaar werd het gebied rond het gebouw ontruimd, meldt de veiligheidsregio Limburg-Noord.

De brand brak rond 6.40 uur uit. Op dat moment waren meerdere personeelsleden aan het werk. Zij wisten het pand tijdig te verlaten. Niemand raakte gewond.

Rond 8.45 uur liet een brandweerwoordvoerder weten dat de fabriekshal niet meer te redden was. Het bijbehorende kantoorgebouw is wel behouden gebleven. De brandweer voorkwam ook dat het vuur oversloeg naar het magazijn.

Meerdere brandweereenheden waren aanwezig om de vlammen te bestrijden. Zij hadden de situatie rond 11.40 uur onder controle. Binnen een straal van 400 meter mochten alleen hulpverleners komen, vanwege de kans op exploderende gascilinders in de fabriek. Bij de brand kwam ook veel door brandende transportbanden veroorzaakte zwarte rook vrij, aldus de woordvoerder.

Geen gevaarlijke stoffen, wel gevaar voor gezondheid

In de rook werden geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel was er volgens de veiligheidsregio in de directe omgeving enige tijd gevaar voor de gezondheid door de flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseerde inwoners in de wijken Donderberg en Kitskensberg om ramen en deuren te sluiten. Ook ging het luchtalarm af en werd er een NL-Alert verstuurd.

Het bedrijf Mission Foods is in het gebouw gevestigd. Deze van oorsprong Amerikaanse fabrikant produceert verschillende Mexicaanse broodsoorten en tortilla's. Vanwege de brand zijn 450 medewerkers naar huis gestuurd. Vijftig andere personeelsleden zijn elders opgevangen.