Naar aanleiding van de rellen van de afgelopen dagen, doet de politie dinsdag invallen in de Haagse wijk Duindorp. Dit bevestigt de politie aan NU.nl na berichtgeving van Omroep West.

Meer dan dat er een paar woningen zijn binnengevallen, kan de politie nog niet bevestigen. Dit in verband met het lopende onderzoek.

Het is al drie dagen onrustig in Duindorp sinds de gemeente vorige week meldde dat er dit jaar waarschijnlijk geen vreugdevuren zullen plaatsvinden. Volgens de gemeente ontbreekt het aan een professionele organisatie.

De organisatie van het vreugdevuur in Duindorp besloot hierop de stekker eruit te trekken waarna er rellen in de wijk ontstonden. Bij deze rellen werden vernielingen gepleegd en brandjes gesticht. Sinds de onrust zijn er tientallen mensen opgepakt.

Politie deinst terug voor vuurwerk in Haagse wijk Duindorp
67
Politie deinst terug voor vuurwerk in Haagse wijk Duindorp

Veel minderjarigen bij ongeregeldheden betrokken

Opvallend is dat veel minderjarigen bij de ongeregeldheden zijn betrokken. Zo werd op zaterdag een kind van negen opgepakt met een molotovcocktail. Ook op maandagavond zijn aanhoudingen verricht. Twaalf mensen, onder wie zes minderjarigen, zijn aangehouden vanwege het gooien van stenen, openlijke geweldpleging en belediging.

Dinsdag neemt het Haagse college een definitief besluit over het al dan niet doorgaan van de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen, nadat vorig jaar een vonkenregen diverse woningen en voertuigen beschadigde. Vorige week liet waarnemend burgemeester Johan Remkes al weten dat deze "waarschijnlijk" niet doorgaan.

Om veiligheidsredenen kan de politie niet vertellen of er dinsdag weer rellen worden verwacht of dat er extra maatregelen worden genomen. "Ook wij wachten op de beslissing van de gemeente", aldus een woordvoerder van de politie.