Bij een steekpartij aan de Grote Marktstraat in Den Haag zijn vrijdagavond drie tieners gewond geraakt. De verdachte is nog voortvluchtig. De toedracht en het motief van het incident zijn nog onbekend. Het is ook nog onbekend of de tieners elkaar kenden.

De politie staat in contact met de families van de slachtoffers. Een politiewoordvoerder bevestigt dat het incident ter hoogte van de Hudson's Bay heeft plaatsgevonden. Of de steekpartij binnen of buiten de winkel is gebeurd, kan de woordvoerder niet zeggen.

Rond 23.30 uur meldde de politie dat de drie slachtoffers van het incident zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Het is nog onbekend of en wat voor verwondingen zij precies hebben.

Een persoon is aangehouden maar dit is niet de verdachte van het incident, meldt de woordvoerder. Waarom deze persoon wel is aangehouden, kan de politie nog niet zeggen.

Vanwege Black Friday is het erg druk in het centrum. Een deel van de Grote Marktstraat is afgezet door de politie. Er zijn meerdere hulpdiensten ter plaatse, waaronder speciale eenheden van de brandweer.

De politie laat weten via Twitter dat ze uitgebreid onderzoek doen naar het steekincident. "In verband met de complexiteit en zorgvuldigheid kost dit tijd. We begrijpen dat er veel vragen leven. Zodra wij meer weten, melden we dit via dit kanaal."

Boudewijn Revis, de loco-burgemeester van Den Haag, heeft zijn medeleven betuigd in een bericht op Twitter.

Mensen vluchten uit Hudson's Bay na steekpartij in Den Haag
1
Mensen vluchten uit Hudson's Bay na steekpartij in Den Haag