De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor de liquidatie van Derk Wiersum. Het gaat om Anouar een neef van Ridouan Taghi, bevestigt zijn advocaat na berichtgeving van Het Parool

De politie laat weten dat de man in de nacht van dinsdag op woensdag door een arrestatieteam is aangehouden op de openbare weg. Dit gebeurde in de omgeving van Utrecht.

Na de aanhouding is ook zijn woning doorzocht. De verdachte zit in volledige beperkingen wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Welke rol de neef van Ridouan Taghi bij de liquidatie zou hebben gespeeld, is niet duidelijk.

Wiersum werd op 18 september geliquideerd voor zijn woning in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De politie vermoedt dat hij is doodgeschoten vanwege zijn werkzaamheden als advocaat voor Nabil B., die als kroongetuige meerdere belastende verklaringen heeft afgelegd. Het gaat daarbij om verklaringen over Taghi in het Marengo-proces.

Advocaat in eerste instantie niet toegelaten

De advocaat van Anouar, Wesley van Soest laat aan NU.nl weten, dat hij in eerste instantie niet werd toegelaten tot zijn cliënt en zelfs te horen kreeg dat de man een nieuwe advocaat zou krijgen.

"Dit gaat nog wel een vervolg krijgen, want ik wil weten hoe dit zit", aldus Van Soest. De advocaat kreeg uiteindelijk te horen dat het een vergissing betrof.

Vierde aanhouding in deze zaak

Dit is de vierde aanhouding in deze zaak. Dinsdag werd bekend dat twee personen zijn aangehouden voor heling van een van de drie auto's die vermoedelijk zijn gebruikt bij de liquidatie en de voorbereidingen. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten. De recherche gaat er op dit moment echter niet van uit dat deze verdachten direct betrokken zijn bij het schietincident zelf.

Begin oktober werd eveneens een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Zijn arrestatie volgde op de vondst van een witte Opel Combo, waarin de schutter en een chauffeur zijn weggereden na de moord.

Politie deelt nieuwe beelden van vluchtauto schutter Derk Wiersum
66
Politie deelt nieuwe beelden van vluchtauto schutter Derk Wiersum

Wiersum werd wekenlang in de gaten gehouden

Op 12 november maakte de politie duidelijk dat Wiersum in de weken voorafgaand aan de moord is geobserveerd.

De recherche heeft kunnen vaststellen dat er sinds augustus in ieder geval drie gestolen voertuigen zijn gebruikt om de woonomgeving van de advocaat in de gaten te houden.

Volgens De Telegraaf kan een van die auto's in verband worden gebracht met het directe netwerk rond de voortvluchtige crimineel Taghi.