Een automobilist is maandagochtend om het leven gekomen door een ongeluk op de A2 bij Eindhoven. Een Poolse vrachtwagenchauffeur, die zelf ook gewond is geraakt, is aangehouden.

Hij is vanwege zijn verwondingen eerst naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zijn er "indicaties" dat de chauffeur onwel is geworden.

Het ongeluk op de A2 gebeurde aan het einde van de ochtendspits bij knooppunt De Hogt. Het slachtoffer, vermoedelijk een vrouw, reed tussen twee vrachtwagens toen het tot een kop-staartbotsing kwam.

De politie verdacht de chauffeur in eerste instantie ook van het mogelijk veroorzaken van een ongeluk dat eerder op de ochtend plaatsvond op de A67 bij Eersel. Daar drukte een vrachtwagen een personenauto van de weg. De auto botste vervolgens tegen de vangrail. Uit onderzoek blijkt echter dat de Pool hier niet bij betrokken was.

De A2 was een groot gedeelte van de dag gesloten in verband met onderzoek door de verkeerspolitie. Hierdoor moesten automobilisten omrijden. Rond 15.30 uur meldde ANWB dat de weg weer vrij was.