Gegevens van werknemers van De Groot Fresh Group zijn gelekt door een fout van het Openbaar Ministerie (OM) en de politie, meldt het OM maandag. De eigenaren worden bedreigd door drugscriminelen en personeelsleden vrezen nu dat zij ook met moeilijkheden te maken krijgen.

Tussen ladingen fruit die afkomstig waren van het Gelderse fruitbedrijf werden de afgelopen jaren meerdere malen grote hoeveelheden cocaïne gevonden.

Volgens De Telegraaf houden criminelen de eigenaren verantwoordelijk voor het mislopen van miljoenen euro's. Zij zouden al meerdere berichtjes met dreigementen hebben ontvangen.

Daarvan is door het bedrijf aangifte gedaan. De Groot Fresh Group zou daarbij omwille van het onderzoek personeelslijsten hebben overhandigd aan het OM en de politie, zodat het personeel onder de loep genomen kon worden.

Echter zijn de gegevens abusievelijk aan het strafdossier toegevoegd, waardoor verdachten aan de gegevens konden komen. Dat leidt bij het huidige personeel nu tot veel angst, aldus de krant.

Werknemers zijn maandag ingelicht door OM

Het OM zegt dat de werknemers en eigenaren van het bedrijf maandag zijn ingelicht. Volgens een woordvoerder worden de eigenaren momenteel "zwaar beveiligd", maar zou er "geen gevaar" zijn.

Het dagblad schrijft op basis van bronnen dat de eigenaren mogelijk geliquideerd worden als zij niet met ten minste 1 miljoen euro over de brug komen, ter compensatie van het "geleden verlies".

Twee verdachten in de zaak zijn opgepakt en zitten nog in voorarrest.