Het Surinaamse Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft na een beroving waarbij schoten zijn gelost een 25-jarige Nederlandse man aangehouden. Hij wordt in Nederland verdacht van het medeplegen van de moord op de 24-jarige Shaquille Goedhart. De verdachte is uitgeleverd aan Nederland, bevestigt het Amsterdamse Openbaar Ministerie (OM) zondag, na berichtgeving van het Surinaamse Starnieuws.

Het zou om Marc-Anthony G. gaan, meldt Starnieuws. Het OM heeft alleen laten weten dat de verdachte man uit Nijmegen komt.

Goedhart werd op 2 mei in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost op straat neergeschoten. Hij werd in zijn hoofd en hals geraakt en overleed ter plaatse. In de weken daarna werden twee mannen aangehouden. Ze zouden volgens het OM het slachtoffer al langere tijd hebben gevolgd en naar de bewuste locatie hebben gelokt.

Deze twee verdachten van de liquidatie, Rivelino V. en Badr K., stonden al eerder voor de rechter. De laatstgenoemde wordt ervan verdacht geschoten te hebben. Ook G. zou schoten hebben gelost.