Een arrestatieteam van de politie heeft zaterdag rond 9.00 uur een inval in een Amsterdams pand gedaan naar aanleiding van een schietincident dat eerder op de dag plaatsvond. De politie heeft in totaal zeven verdachten aangehouden.

De politie vermoedde dat betrokkenen van de schietpartij, die 's ochtends rond 7.00 uur nabij de A10 plaatsvond, zich in een pand in de Helicopterstraat schuilhielden. Bij de inval werden drie personen aangehouden.

De persoon die eerder in de ochtend werd beschoten, is volgens de politie na dat incident in een auto gestapt en weggereden. Dat voertuig werd later aan de kant gezet.

De vier inzittenden van de auto, onder wie de gewonde, zijn aangehouden. Daarmee kwam het totale aantal arrestaties naar aanleiding van de schietpartij op zeven. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De Landelijke Eenheid laat weten dat het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) van de Dienst Speciale Interventies (DSI) de Amsterdamse politieagenten bij de aanhoudingen ondersteund hebben.

De politie onderzoekt wie welke rol heeft gehad bij het incident.

Zaterdagochtend ook al schietincident in Amsterdam

Eerder op zaterdag vond ook al een schietincident plaats. Een koffiebar aan het Gedempt Hamerkanaal in het stadsdeel Noord werd rond 2.00 uur 's nachts beschoten. Hierbij raakte niemand gewond.

De politie hield twee verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij dit incident.